ECOfencing tuinschermen zijn gemaakt van recyclage PVC en worden afgewerkt met een natuurlijk kleuringsproces om het uitzicht van hout te benaderen. Deze woodgrain toplaag zorgt voor een natuurlijke look van je tuinscherm. ECOfencing is te verkrijgen in 3 kleuren: grijs, bruin en beige. De kleuren worden na de eerste blootstelling aan het zonlicht een tint lichter. Meer uitleg vind je hieronder terug. 

De prijs is voor alle drie de kleuren hetzelfde. Stel hier zelf je offerte op om meteen de prijs van je ECOfencing tuinscherm te weten.

Kleuren ECOfencing tuinscherm:

  • Grijs
  • Bruin
  • Beige

Verkleurings- en productieproces ECOfencing

De kleuren zullen bij het eerste contact met UV-licht (zonlicht) al na enkele dagen/weken een tint lichter worden. Daarna stabiliseren de kleuren. Dit betekent echter niet dat de materialen na verloop van tijd moeten geschilderd worden. ECOfencing is een product dat vervaardigd wordt uit gerecycleerde grondstoffen. Hierdoor ondergaat de samenstelling van de grondstof soms wijzigingen wat voor kleurschakeringen in het eindproduct zorgt. Dit behoort tot het natuurlijke uitzicht van het eindresultaat.

De materialen worden onder hoge temperaturen geproduceerd. Op het einde van de productiecyclus worden ze afgekoeld met water. Toch hebben de materialen nog een hoge temperatuur wanneer ze worden verpakt. Hierdoor kan er condensatievocht ontstaan dat door de materialen wordt opgenomen. Deze vochtopname veroorzaakt vlekvorming die niet controleerbaar is. Deze vlekken zullen echter verdwijnen van zodra de materialen aan het zonlicht worden blootgesteld. Het opgenomen vocht kan dan weer verdampen zodat de kleuren egaliseren. Dit heeft geen nadelig effect op de kleuren of de technische eigenschappen van het product. Er wordt geen omruiling gedaan van deze materialen.